Viime viikon tiistaina meillä oli ilo järjestää Lapland Robotics hankkeen toinen seminaari. Koronan jälkeen pääsimme järjestämään tapahtuman jälleen livenä, tämä mahdollisti myös tutustumisen Lapin AMK robotiikka laboratorioon ja Unitree Go1 Pro-robottikoiran esittelyn niin tanssin, kuin ketterän liikkumisen osalta.

Tilaisuuden keynote -puhujana toimi Wienin teknillisestä yliopistosta tullut vieraileva prof. Florian Michahelles, joka kertoi ihmisten ja koneiden ominaisuuksista ja kuinka ihminen ja kone voivat saavuttaa enemmän yhdessä.

Tämän lisäksi saimme kuulla paljon mielenkiintoisia esityksiä robotiikka aiheen ympäriltä mm.  Ashley Colley kertoi lumenpoisto robotti -tutkimuksesta, Eero Kohon esitteli opiskelijaryhmän ArkBot-robottikonseptia ja Juri Etto esitteli VR-labraa. Lopuksi Joonas Alanko ja Aldo Leetoja esittelivät Lapland Robotics -hankkeen aikana rakennettuja prototyyppejä, sekä tarjosivat seminaariin osallistujille esittelykierroksen robotiikan laboratorioon.

Kiitos kaikille osallistujille ja esiintyjille !